Menu
Werelddansfestival Schagen
Nog -443 dagen

Vrijwilligers

Het “Wereld Dansfestival Schagen” zoekt:

Gastgezinnen
Meld je aan en maak kans op een all-in Smulmenu.

n week in de twee jaar onderdak bieden aan een andere cultuur dan de Nederlandse verrijkt je leven.  Dat is de ervaring die gastgezinnen hebben als zij zorgen voor onderdak van de gasten van het Wereld Dansfestival in Schagen.  Indien U nog een slaapkamer heeft leegstaan en het lijkt u leuk om eens wat voor een ander te doen en een hele leuke week mee te beleven met het dansfestival dan moet u zeker even verder lezen.

Nadat U zich heeft aangemeld via de link hieronder wordt er contact met u opgenomen en al uw vragen beantwoord. In de maand mei zal er een eerste bijeenkomst zijn met gegevens over de laatste stand van zaken over de dansgroepen die komen. U kunt dan weer terecht met al uw vragen en wensen. Op de zondag vooraf aan het festival krijgt u de gegevens van uw (meestal 2) gasten en maandag aan het eind van de middag kunt u ze ophalen. Ze eten dan bij u en u kunt de avond gebruiken voor een eerste kennismaking. In overleg brengt u, of lopen de gasten zelf, de volgende dag rond 09.00 uur naar de Spartahal waar ze door ons worden opgevangen. Om 17.00 uur kunt u ze daar weer ophalen of ze lopen zelf naar uw huis. Een kwestie van goed afspreken. U krijgt een goed programma van wanneer en waar u de gasten moet brengen of halen.  De gasten krijgen ook zelf een programma in hun eigen taal.

Op de dinsdagavond hebben we een gezamenlijke bijeenkomst en maaltijd in de Spartahal, waarbij u uw gasten nog beter leert kennen.
Bij iedere voorstelling kunt u gratis aanwezig zijn.

Wij de organisatie van het Wereld Dansfestival verzekeren u een prachtige, gezellige en leerzame week, waarbij uw gastvrijheid op een hoog peil staat.
Schagen staat bekend om zijn gastvrijheid. Nog geen gastgezin? Geef u s.v.p. op via onderstaande link en wordt één van onze vaste gastgezinnen.

Mocht u de festival week niet werken en naast het gastgezin zijn nog veel vrije tijd hebben, dan is misschien tevens een aanmelding als vrijwilliger die week een overdenking waard. U sluit dan aan bij een gezellige groep van vrijwilligers.  Zie verder hieronder.

Meldt u hier aan.

Algemene vrijwilligers

Een week werken als vrijwilliger bij het Wereld Dansfestival Schagen geeft je heel veel plezier en voldoening en voelt als een warm thuis.  Dat zijn de woorden van onze vrijwilligers. Als u een week vrij kunt maken of u heeft tijdens het festival wat vrije tijd en het lijkt u leuk om deel te nemen als medewerker van dit prachtige Wereld Dansfestival in Schagen meldt u zich dan aan via onderstaande link.

Wat kunt u zoal doen als vrijwilliger.  Veel hangt af van uw kwaliteiten en wensen. Zodra u zich heeft aangemeld, wordt u benaderd door één van de bestuursleden en vertellen wij over het festival en u geeft aan wat u leuk vindt en hoeveel tijd u heeft. Daarna gaan wij afspraken maken en wordt u één van de vele vrijwilligers van het Wereld Dansfestival in Schagen.

Meestal beginnen wij al met de opbouw en aankleding van de Spartahal op de vrijdag voor het festival. De Spartahal wordt dan van sporthal naar theater omgebouwd. Deze opbouw en de diverse werkzaamheden die daarbij horen zijn dan ongeveer maandagmiddag afgerond.

Zodra de groepen binnen komen op de maandag van het festival beginnen ook de andere vrijwillige activiteiten. Zo krijgen alle groepen twee begeleiders toegewezen die de gehele week het aanspreekpunt voor een groep zijn. Bij uitvoeringen van de groep zijn ook deze begeleiders aanwezig en zeker aanspreekbaar.

Wij hebben ook  mensen nodig die op de markt willen flyeren, ouderen begeleiden bij de ouderen-ochtenden, kaart controleurs, hostess tijdens de voorstellingen en vrijwilligers voor de bar en bediening.

U ziet er zijn tal van mogelijkheden. Gelukkig hebben we al veel ervaren vrijwilligers en wordt u door hen opgenomen in de festivalfamilie. Ja, het zal een drukke week zijn waarin veel gebeurt, maar weet zeker dat u de internationale gasten  en het publiek heeft laten genieten omdat u vrijwilliger bent van het Wereld Dansfestival Schagen.

Natuurlijk doen wij ook wat terug voor onze vrijwilligers en bieden u natuurlijk gratis toegang aan voor alle voorstellingen. Op de dinsdagavond is er een feestavond waarbij er een buffet is en waarbij alle dansers, gasten en vrijwilligers aanwezig zijn. U kunt uw netwerk hiermee verbreden. Wij kijken niet naar leeftijden en zorgen voor een leuke week voor onze vrijwilligers van alle leeftijden.

Aarzel niet, nu u al deze tekst heeft gelezen.  Meldt u hier aan.