Menu
Werelddansfestival Schagen
Nog -443 dagen

Wereld Dansfestival Schagen

 

Het Wereld Dansfestival Schagen wordt georganiseerd door de Stichting Internationaal Folkloristisch Festival, SIFF.

De SIFF  is opgericht op 12 juli 1990 en staat ingeschreven onder nummer 41240552 bij de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland.

De SIFF heeft tot doel om eens in de 2 jaar een internationaal folkloristisch dansfestival te organiseren in Schagen. In het festival zullen landen vanuit de hele wereld deelnemen, zo samengesteld dat over de jaren verspreid alle werelddelen worden vertegenwoordigd.

Het is onze missie om zo wel de eigen cultuur als de cultuur van andere landen samen te brengen in Schagen en omgeving om zodoende meer begrip en inzicht voor de verschillende culturen, geloof, gebruiken en folklore in de wereld te bewerkstelligen.

“De wereld danst in Schagen”.

De organisatie van het festival berust volledig op de participatie van vrijwilligers en kan dan ook alleen tot een succes leiden als we onderling begrip en tolerantie voor elkaar hebben.

Gedurende 2 jaar werkt het festival met een klein permanent team, het bestuur. Het bestuur wordt versterkt met ongeveer 60 vrijwilligers en nog eens 65 gastgezinnen tijdens de festivalweek.

De vrijwilligers zijn onderverdeeld in een aantal commissies welke worden aangestuurd door de diverse bestuursleden.

 

 

De SIFF werkt samen met;

Het Internationaal Folkloristisch Festival te Warffum
Het Internationaal dansfestival Bolsward
Het Internationaal dansfestival Odoorn
Het internationaal dansfestival Burgum

Oud Westfriese Dansgroep Wijdenes
.

Internationaal overkoepelend zijn wij aangesloten bij de IOV (International Organisation fur Volkskunst), welke op zijn beurt onderdeel uitmaakt van de UNESCO. (www.IOV-World.com)

iov-blauw  

 

Verder wordt samengewerkt met:
IOV-World           www.iov-world.com
Stichting Westfriese Folklore te Schagen
De Gemeente Schagen
De Spartahal te Schagen.
Sportfondsen Schagen.